Корисні поради на кожен день


Що приготувати зі свинини на святковий стіл?

Що приготувати зі свинини

Страви зі свинини — не тільки шашлики та просто запечений шматок м’яса. Щоб зробити меню різноманітним, спробуйте теплий салат, рулети з начинкою та соковиту запечену рульку.

Якщо ж часу готувати немає, для свят можете замовити ребра на Арсенальній в Києві — шефи відточили рецепт до ідеалу!

Рулет із грибною начинкою

400 г свинячого битка розріжте, щоб утворився великий пласт м’яса. Обмотайте харчовою плівкою та відбийте молотком, посоліть і поперчіть.

200 г печериць помийте, наріжте дрібним кубиком, так само наріжте одну цибулину. Обсмажте гриби та цибулю на сковороді з олією та 20 г вершкового масла до золотистості.

Натріть 100 г твердого сиру. Розгорніть м’ясний пласт, викладіть гриби, зверху посипте твердим сиром та загорніть у тугий рулет. Обмотайте рулет джгутом. Обсмажте на сковороді з усіх боків до рум’яності, загорніть у фольгу та запікайте при 180°C годину.

Стейки зі свинини

Посоліть та поперчіть стейки, полийте оливковою олією та помніть м’ясо, залиште на 30 хв полежати за кімнатної температури. Добре розігрійте сковороду. Обсмажте стейки на оливковій олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Вкінці обсмажування додайте трохи вершкового масла, гілочку розмарину та кілька розчавлених зубчиків часнику.

Після обсмажування до повної готовності вимкніть нагрів та залиште стейки відпочити на сковороді або у фользі.

Теплий салат зі свининою

300 г нежирної свинини наріжте смужками, посоліть, поперчіть і обсмажте на сковороді до готовності. Почистьте цибулину, один болгарський перець. Наріжте овочі тонкими смужками і злегка підсмажте на сковороді з оливковою олією упродовж 5-7 хвилин.

У посуд для подачі насипте 50 г міксу салатів, 200 г нарізаних томатів чері, всипте свинину, теплі підсмажені овочі. Посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте, заправте оливковою олією, яблучним оцтом та подавайте.

Запечена соковита рулька

Замаринуйте рульку (1-1,5 кг) в суміші 15 г солі, 1 ч.л. паприки, 40 г гірчиці, 1 ч.л. сухого часнику, 50 г олії, 30 г соку лимона та 20 г меду. Усі складові змішайте. Зробіть глибокі надрізи в рульці, добре натріть маринадом та залиште на ніч.

Наступного дня обгорніть м’ясо фольгою та запікайте 2 години при температурі 160-170°C. Укінці запікання розгорніть фольгу, щоб м’ясо стало рум’яним.

Шинка зі свинини

Візьміть кілограм свинини «яблучко», очистьте від зайвих плівок, добре обмотайте джгутом. У літрі води розчиніть 60 г солі та покладіть туди м’ясо, вимочуйте 8 годин.

Наступного дня дістаньте м’ясо, помістіть у каструлю з водою та 2-3 лавровими листами, чайною ложкою коріандру, 2-3 шт. духмяного перцю, варіть 1,5-2 години. Тоді дайте охолонути, змастіть американською гірчицею та запікайте пів години при 200°C.

Гарячі страви зі свинини до святкового столу, антрекот, рибу на грилі, салати, закуски та хрумкі штрудлі замовляйте на сайті https://kyiv.fest.delivery/. Готові смачні набори доповнять ваш святковий стіл! Зберігайте рецепти для особливих посиденьок, а якщо гості на порозі, хутко замовляйте доставку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *